Pre chrípku už zatvorili viacero škôl

24.01.2008 Humenné

Michalovce/Zemplín 24. januára (TASR) - Vyše 30-percentná chorobnosť detí, u ktorých sa prejavili príznaky chrípky a iných respiračných ochorení, prinútila vedenia viacerých škôl na Zemplíne k prerušeniu vyučovacieho procesu.
Za najhoršiu označila krajská epidemiologička pre Košický kraj Janka Stašková situáciu v Michalovskom a Sobraneckom okrese, v ktorých zatvorili 32 základných škôl (ZŠ). Priamo v Michalovciach sú zatvorené štyri ZŠ a v materských školách na území mesta zaznamenávajú znížené počty detí. V Humennom je z deviatich ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta zatvorená pre vysokú chorobnosť iba jedna škola. Vo Vranovskom okrese prerušili vyučovací proces na 10 ZŠ a piatich materských, v okrese Snina na štyroch ZŠ a jednej materskej.
Podľa pracovníkov regionálnych úradov verejného zdravotníctva, ktorí TASR dnes informovali, zvýšený výskyt chrípkových ochorení súvisí s oteplením, ktoré zasiahlo Zemplín v uplynulých dňoch. Teplé počasie totiž vírusom vyhovuje. Podľa Staškovej sa situácia v počte chorých mení každú hodinu a je predpoklad, že chrípka bude v nadchádzajúcich dňoch kulminovať.
 

Vyberte región